Atlanta Thrashers končí v NHL, stěhuje se do kanadského Winnipegu

01.06.2011 16:35

Hokejový klub Atlanta Thrashers se v NHL přestěhuje do kanadského Winnipegu a s ním i brankářská jednička Ondřej Pavelec. Atlanta, která začala hrát NHL v roce 1999, je od počátku ztrátová, za posledních šest let vygenerovala 130 milionů dolarů červených položek ( asi 2,2 miliardy korun ). 

Na včerejší tiskové konferenci přesun Atlanty oznámila společnost True North Sports and Entertainment, která klub odkoupila. Přesun musí ještě odsouhlasit Rada guvernérů soutěže. Z českých hráčů letos v Atlantě působili brankář Ondřej Pavelec a útočník Radek Dvořák.

Atlanta ztrácí organizaci působící v NHL již podruhé v historii. Před Thrashers, kteří soutěž v roce 1999 rozšířili jako nový účastník, hrál ve městě v letech 1972 - 1980 tým Atlanta Flames, který se ale poté přesunul do Calgary.

   Atlanta Flames                             Atlanta Thrashers 

 

NHL se v kanadském Winnipegu začne hrát už od příští sezóny a nic na tom nemění fakt, že město se 760 tisíci obyvateli patří k nejmenším (počtem obyvatel) mezi těmito uznávanými kluby.

Z českých hráčů v klubu Atlanta Thrashers působili Patrik Štefan, Ondřej Pavelec, Radek Dvořák, Pavel Kubina, Milan Hnilička, Jiří Šlégr, František Kaberle, Jaroslav Modrý, Richard Šmehlík, Martin Procházka, Zdeněk Blatný, Kamil Piroš, Ladislav Kohn, Vladimír Vůjtek a Robert Holík, který byl kapitánem.

Zatímco fanoušci ve Winnipegu, společně s kanadským premiérem Stephenem Harperem, po oznámení v euforii oslavují, domácím v Atlantě stěhování klubu trhá srdce.

A co říká na stěhování do kanadského Winnipegu Ondřej Pavelec? 

Je pravda, že jsem si v Altlantě zvyknul. Všichni ale vědí, že po hokejové stránce to tam nebylo ideální. Já se do Winnipegu těším. Je to kanadské město, lidi tam kvůli hokeji dokážou udělat blázinec. A to je jedině dobře."

 

 

 

Ondřej Pavelec #31

 

foto: google