Čeští hokejisté začnou příští MS proti Dánům

27.05.2011 19:38

Před pár týdny smetli čeští hokejisté Dánsko 6:0 a se stejným soupeřem zahájí 4.května i příští šampionát ve švédském Stockholmu. O den později narazí obhájci bronzu na domácí Švédy, kteří jako jediní dokázali překonat český tým na letošním MS na Slovenku.

Český tým dále 7. května narazí na Norsko, o tři dny později na Lotyšsko ( letošní  výsledek 4:2 ), 11. května se utkají s Itálií, 13. května opět změří síly s Ruskem (letošní výsledek 3:2, 7:4) a za další dva dny nastoupí v závěrečném duelu základní skupiny proti Německu ( letošní výsledek 5:2).

 

Složení základních skupin

 

 Helsinky (Finsko)

Finsko

Kanada

USA

Švýcarsko

Slovensko

Bělorusko

Francie

Kazachstán

 Stockholm (Švédsko)

Rusko

Švédsko

Česko

Německo

Norsko

Lotyšsko

Dánsko

Itálie

 

Nový hrací systém na MS 2012

Mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2012 bude poprvé od roku 2000 řízeno novým systémem. Šestnác účastníků bude rozděleno do dvou skupin po osmi týmech. V rámci skupiny se utká každý s každým, proto se také zvýší počet odehraných zápasů. Z každé skupiny postoupí čtveřice nejlepších týmů do čtvrtfinále play off. Čtvrtfinále se bude hrát v rámci skupin - 1. tým ze skupiny A proti 4. týmu ze skupiny A, 2. tým ze skupiny A proti 3. týmu ze skupiny A a tak dále. Od semifinále se již bude hrát klasicky křížem. Pro týmy na pátých až osmých místech turnaj skončí. Týmy z osmých míst automaticky sestoupí do 1. divize.

 

 Ericsson Globe Aréna - Stockholm

Hartwall Aréna - Helsinky