Jaromír Jágr se konečně rozhodl, v příští sezóně bude hrát za Philadelphii.

01.07.2011 20:21

Hokejista Jaromír Jágr se rozhodl, v příští sezóně bude hrát za Philadelphii Flyers.Vrátí se tak po třech letech strávených v Kontinentální hokejové lize (KHL) zpět do NHL. Philadelphia uzavřela s devětatřicetiletým hokejistou jednoroční smlouvu na 3,3 milionů dolarů (asi 55 milionů korun). Jaromír může počítat s pomocí svého krajana, Jakuba Voráčka, který k Letcům zamířil před několika dny z Columbusu.

Informaci o uzavřené dohodě potvrdil i generální manažer Philadelphie Paul Holmgren. Flyers právě uzavřeli dohodu s Jaromírem Jágrem," uvedl na sociální síti.

V uplynulém týdnu přitom vše naznačovalo tomu, že se Jágr vrátí do Pittsburghu, kde v NHL začínal. Vedení Pittsburghu však dnes svou nabídku stáhlo. Nabídli jsme mu v úterý smlouvu, která vycházela z jeho zájmu o návratu k Penguins. Těžko jsme vzhledem k platovému stropu mohli nabídnout víc, přesto jsme věřili, že může dojít brzy k dohodě," uvedl na klubovém webu Shero.

Jenže jak šel čas a hráči přicházely i jiné nabídky, rozhodli jsme se k jiné reakci. Nikdy nebylo naším záměrem, abychom se zapojili do finanční bitvy o Jágra, který zůstává jedním z největších hráčů historie Pittsburghu Penguins. Přejeme mu vše nejlepší," doplnil Ray Shero.

Podobně jako Pittsburgh se nakonec odezvy na svou nabídku nedočkal i Detroit, další vážný zájemce o Jágrovy služby. Nedočkal se ani Montreal.

Těch nabídek se v posledních hodinách objevilo tolik, že už asi nestanovíme žádný časový rámec pro rozhodnutí. Bude to ale pro Jágra velmi těžká volba. Těžko předvídat, co se v nejbližších hodinách stane," říkal během pátečního večera Jágrův agent Petr Svoboda. Krátce nato se Jágr rozhodl a kývl na nabídku Philadelphie.

Pavel Maršoun, spolupracovník Jágrova agenta Petra Svobody prozradil, že smlouva ještě není podepsána, ale vše co se kolem Jaromíra Jágra děje, k tomuto kroku směřuje.

 

Jaromír Jágr bude v příští sezóně oblékat dres Philadephie Flyers