O působení Jaromíra Jágra v Pittsburghu nebo Detroitu má být jasno do pátku

28.06.2011 20:03

Do pátku, kdy se otevře v NHL trh s volnými hráči, by mělo být podle zámořských médií jasno, zda se Jaromír Jágr vrátí do Pittsburghu nebo zamíří do Detroitu. 

Oba kluby jsou v zámoří podle Jágrova agenta Petra Svobody hlavními adepty na angažování nejproduktivnějšího Evropana v NHL. Podle jeho pondělních vyjádření mají oba kluby zájem, ale zatím není nic konkrétního.

Desetinásobný vítěz Zlaté hokejky Jaromír Jágr prožil v Pittsbirghu nejlepší léta své kariéry. Přišel do něj v roce 1990 a hned v prvních dvou sezónách získal s mužstvem Stanleyho pohár, v sezoně 1994/1995 vyhrál Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL. Toto ocenění si v dresu Penguins vydobyl ještě čtyřikrát, a to nepřetržitě v rozmezí let 1997 - 2001. Zároveň byl dvakrát zvolen nejužitečnějším hráčem soutěže, jednou ho zvolili novináři, podruhé samotní hráči. Jeho 149 bodů ze sezony 1995/1996 je dosud nejlepšín počinem Evropana v soutěži.
 

O hokejistu má stále zájem i Montreal, v Rusku chce svou hvězdu udržet Avangard Omsk, klub ve kterém Jaromír hrál poslední tři sezony.

 

Jaromír Jágr v dresu Pittsburghu Penguins