Petrohrad nebo Omsk? Oba kluby z KHL mají zájem o Jágra

03.06.2011 20:11

Vyslanci z Petrohradu a Omsku mají stále zájem o Jágra, nyní jsou v Praze. Ani páteční pracovní oběd s Alexandrem Medvěděvem však definitivně nerozhodl, jaké bude definitivní působiště české hokejové hvězdy Jaromíra Jágra.

Jágr patrně nepůjde působit do NHL ani do Kladna, jak se dříve spekulovalo, ale v Praze se sešli zástupci z Avangardu Omsk a SKA Petrohrad. Ve hře je tedy i klub, ve kterém český hokejista hrál minulé tři sezóny ( v roce 2008/2009 působil z řad českých hráčů s Jakubem Klepišem, Pavlem Rosou a Adamem Svobodou, v roce 2009/2010 s Jakubem Klepišem a v roce 2010/2011 s Martinem Škoulou, Romanem Červenkou a Petrem Vampolou).

Ten zájem Petrohradu trvá. Lze řící, že v rámci KHL se tyto možnosti zúžili na dva kluby (Petrohrad a Omsk), řekl Jaroslav Zídek, Jágrův zástupce v jednání s ruskými týmy."

Jaroslav Zídek dále popřel spekulace o tom, že Jágr už s nějakým klubem smlouvu podepsal. Nic podepsaného ještě rozhodně není. Jednání i nadále probíhají, návrhy zúčastněných stran se přibližují, ale více k tomu v součastnosti říci nelze."

Šéf Omsku Anatolij Bardin stále doufá, že Jágr bude i nadále působit v jeho klubu. „Udržet ho bude velmi těžké. Na šampionátu každý viděl jeho výkony. Stále doufám, že zůstane."

Vyslanci obou klubů však nechtějí na rozhodnutí Jágra nijak spěchat. „Máme zájem o Jágra, ale chápeme jeho pozici. Měl dlouhou sezónu, potřebuje si odpočinout a přemýšlet."

 


Jaromír Jágr #68 na tréninku české hokejové reprezentace